Comenzi telefonice:  0720 999 200

Servicii Formular A1

Ce este formularul A1?

Formularul A1, eliberat de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) din România, este un document oficial care demonstrează că o persoană este sub incidența legislației românești de securitate socială pentru o perioadă specificată. Acest certificat asigură că titularul este exceptat de la obligația de a plăti contribuții sociale în alte state ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau Elveției, în timp ce se află în aceste țări pentru a presta servicii de transport internațional. Procesul de obținere a formularului A1 se realizează prin intermediul CNPP.

Cum pot obţine Formularul A1 online?

Pentru a accesa serviciile oferite de UNTRR în vederea obținerii Formularului A1, este necesar să vă creați un cont. Odată ce aveți un cont, puteți aplica online pentru Formularul A1.

De reținut:

Formularul A1 trebuie să se afle la bordul autovehiculului sau prezentat, ulterior, autorităților de control prin intermediul reprezentantului companiei în Franța sau de clientul care a comandat transportul, în cazul în care se solicită acest lucru.De la 1 ianuarie 2017, Austria solicită ca la bordul vehiculului să fie prezent formularul A1 pentru toate operațiunile de transport internațional de la sau către Austria (bilaterale, intra comunitare, țări terțe, cabotaj).Olanda și Italia solicită formularul A1 în cazul operațiunilor de cabotaj.

Cât costă?

Pentru firmele abonate la UNTRR:

  • Se va percepe o taxă anuală de dosar de 500 lei plus TVA.
  • Plus, pentru fiecare șofer, se adaugă 30 lei plus TVA.
  • Dacă e nevoie de completări suplimentare în dosar, se va percepe o taxă de 50 lei plus TVA, la care se adaugă și tariful pentru șofer.

Pentru firmele care nu sunt abonate la UNTRR:

  • Taxa anuală de dosar va fi de 650 lei plus TVA.
  • Pentru fiecare șofer, costul este de 40 lei plus TVA
  • Pentru completări suplimentare se percepe o taxă de 50 lei plus TVA, plus tariful pentru șofer.
Ne găsiți și pe SICAP

Puteți solicita achiziția produsului dorit și prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Plată online securizată

cu card Visa ori Mastercard sau prin ordin de plată

Livrarea este gratuită

pentru comenzi ce depășesc 500 lei (fără TVA).

Puteți comanda pe site non-stop

sau telefonic în timpul programului de lucru: luni-vineri orele 8-17.